Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките".
Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките". Съгласен съм

Как да отворите собствен ресторант

от
3714 0 03 Ноември. 2017
Стартиране на бизнес

Как да отворите собствен ресторант
61% от читателите смятат, че тази статия е полезна
38% от посетителите на сайта ни четат поне 3 статии дневно
41% от редовните ни читатели имат успешен бизнес

5
от 1 глас
Оценка на потребителя

Ако обичате храната и винаги сте си мечтали да я приготвяте и сервирате в собствен ресторант, опитайте.

Разбира се, бизнес като този ще изисква от Вас значителна инвестиция и добра предварителна подготовка. Все пак на пазара има голям брой места за хранене и, за да се конкурирате с тях и да успеете, трябва да сте наясно с доста тънкости.
 
Какво можете да направите:
 
1. Проучете индустрията.
 
Направете щателно проучване на ресторантьорството. Вижте как се развива, които типове ресторанти са в подем. Можете дори да се вгледате как стоят нещата във Вашия град: кои са най-посещаваните места, какво предлагат, дори как изглеждат. Важно е още да се запознаете с изискванията към тази дейност: какви сертификати са необходими, какви разрешителни, кой ги предоставя и т.н. и т.н.
 
2. Осигурете си опит.
 
Добра идея е, преди да отворите собствен ресторант, да добиете опит в тази област. И тъй като няма как да го добиете за кратко, ще Ви се наложи да поработите няколко години в ресторант. Дали ще сте сервитьор или готвач, няма значение. Важното е да сте там и да се вгледате внимателно в процесите на работа, в организацията, в управлението. Имайки предвид, че ще се наложи да направите голямо капиталовложение, съвсем уместно е да не стартирате без опит.
 

Съветник: ТРЗ и Осигуряване от А до Я - 12-месечен абонамент
Съветник: ТРЗ и Осигуряване от А до Я - 12-месечен абонамент

Повече детайли тук

Електронно списание: Правен консултант - 12-месечен абонамент
Електронно списание: Правен консултант - 12-месечен абонамент

Повече детайли тук

ДДС наръчник 2021
ДДС наръчник 2021

Повече детайли тук


3. Изберете подходящо място.
 
Колкото повече хора минават покрай ресторанта Ви, толкова по-добре. Ако наблизо има големи компании или университет, още по-добре. Не пренебрегвайте важността на човекопотока, мислейки само за това ресторантът Ви да има приятна атмосфера. Тя е важна, но дори най-приятната атмосфера не може да привлече хората на място, където те ходят действително рядко, защото голяма част от тях няма да знаят за него.
 
4. Бъдете адаптивни.
 
Ресторантьорският бизнес съвсем не е статичен. Да, да поддържате качеството на храната и обслужването е много важно, но не можете да пренебрегвате промените. В менюто, в напитките, в начините на поднасяне... Помислете си за времената, когато сушито навлезе и на нашия пазар. Колко много спечелиха от неговото предлагане ресторантите, които бързо се ориентираха в новата тенденция! 
 
5. Поставете клиента на първо място.
 
Със сигурност сте чували този съвет. Когато става дума за храна обаче, той е още повече на дневен ред. Гледайте на бизнеса си от "камбанарията" на потребител. Търсете нещата, които биха зарадвали него, а не тези, които ще са удобни за Вас. Със сигурност ще има лоши клиенти и Вашият ангажимент не е към тях. Вашият ангажимент е към хората, които ще Ви посещават редовно. Следете мненията и впечатленията им. Сервитьорите лесно могат да ги попитат за препоръки. Каквито и препоръки да Ви дадат, обмисляйте ги внимателно и при възможност ги използвайте.
 
източник: businessnewsdaily.com

Tags: стартиране на бизнесресторантьорствоотваряне на ресторант

Хареса ли Ви тази статия?

Сподели тази статия с вашите приятели в любимата си социална мрежа

Колко е полезна тази информация?

Оценете като използвате звездичките

Oценка:


Оценка 5 of 5 - 1 глас.

Статии

Висше образование преди стартиране на бизнес - за и против

от Biznesidei.bg
06 Юли 2021
Известно е, че създаването и управлението на бизнес не е лесна задача. Но дали...

Не правете тези 5 грешки при стартиране на бизнес

от Biznesidei.bg
26 Януари 2021
Предприемачеството е изпълнено с множество предизвикателства, особено за...

3 насоки на проучването преди стартиране на бизнес

от Biznesidei.bg
25 Октомври 2019
Не е достатъчно да имате добра бизнес идея, за да има успех и стартъп фирмата Ви....

Как да се преборите със страха от стартиране на бизнес

от Biznesidei.bg
17 Октомври 2017
Предприемачеството е рискована дейност. Поставяте на карта спестяванията си,...

Изтеглете БЕЗПЛАТНО Специално Приложение
Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети.

Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети.

Абонирайте се за бюлетина на biznesidei.bg и бъдете в крак с тенденциите в бизнеса.


Да, искам да се абонирам БЕЗПЛАТНО за бюлетина на biznesidei.bg и да получавам новини и съвети от сферата на бизнеса, информация за продукти и услуги.


Сподели своя коментар0 Коментари





Изтеглете БЕЗПЛАТНО Специално Приложение
Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети.

Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети.

Абонирайте се за бюлетина на biznesidei.bg и бъдете в крак с тенденциите в бизнеса.





Последни коментари



Изтеглете БЕЗПЛАТНО Специално Приложение
"Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети."

Абонирайте се за бюлетина на biznesidei.bg и бъдете в крак с тенденциите в бизнеса.