Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките".
Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките". Съгласен съм

Производителността на труда – условие за ефективен бизнес

от
4428 0 07 Юли. 2016
Анализи

Производителността на труда – условие за ефективен бизнес
37% от читателите смятат, че тази статия е полезна
46% от посетителите на сайта ни четат поне 3 статии дневно
29% от редовните ни читатели имат успешен бизнес

5
от 3 гласа
Оценка на потребителя

Производителността на труда се измерва като отношение на произведената продукция през даден период и средния брой на работниците за същия период.

Тя може да бъде представена както в натурални единици (ако всички видове продукти са в еднакви мерни единици), така и в стойностно изражение. Вторият вариант е по-широко прилаган главно по две причини: първо – не всички фирми са производствени (например, тези от сферата на услугите) и второ – представянето в стойност дава възможност показателят да се обвърже с други стойностни показатели, на базата на които се оценява бизнес ефективността.

В стремежа си да повишат печалбата и ефективността на своя бизнес, предприемачите и мениджърите се стремят с по-малко работници да произвеждат повече продукция. Понякога обаче, под влияние на различни фактори, производителността не нараства, а намалява. Ефектът от изменението на производителността за даден период в сравнение с предходния отчетен период се изразява в т.нар. „Относителна икономия (преразход) на работна сила“, с помощта на която се измерва допълнителната печалба или загуба, която фирмата реализира, поради промяната в производителността на труда за даден период (календарна година). Това може да се демонстрира нагледно чрез следния пример: 

 
Показатели Отчетна година Предходна година
Произведена продукция* (хил. лв.) 15400 10500
Средносписъчен брой на работниците 62 50
* Продукцията е остойностена и представена по продажни цени. Няма промяна в продажните цени на продукцията за отчетната в сравнение с предходната година.
 
Вижда се, че както стойността на произведената продукция, така и броят на работниците, бележат ръст. Производителността обаче се повишава. За отчетната година един работник е произвел продукция средно за 248387 лв. (15,4 млн. / 62), докато за предходната година производителността средно на един работник е 210 хил. лв. (10,5 млн. / 50). В този случай можем да кажем, че производителността на един работник се е повишила средно с 38387 лв. (248387 - 210000) или с 18,28% (38387 : 210000). Изводът е, че тази фирма използва работната си сила по-ефективно в сравнение с предходната година.

За да определим финансовият ефект от изменението на производителността, определяме относителната икономия на работна сила. Прилагаме т.нар. способ на коригираните показатели. Най-напред определяме коригираният брой на работниците (КБР). Той показва колко работници са били необходими за да се произведе продукция на стойност 15,4 млн. лв., при запазване на базисната производителност на труда:



Коригираният брой на работниците се получава, като базисният брой (от предходната година) се умножи по темпа на ръст на продукцията (1,4667). Вижда се, че за да се произведе продукция на стойност 15,4 млн. лв., са били необходими 73 работникци. На практика фирмата е успяла да произведе тази продукция само с 62 работникци. Следователно, тя е реализирала относителна икономия на работна сила в размер на 11 работника (73 - 62). Нека да приемем, че разходите на фирмата за труд (заплати и осигуровки) през отчетната година са 1800 лв. на месец средно на един работник. Следователно, благодарение на повишената производителност, реализираната икономия от заплати и осигуровки през годината възлиза на 11х 12 х 1800 = 237600 лв. На практика, това е чиста печалба.

Клуб РС Издателство – Програма Стандарт
Клуб РС Издателство – Програма Стандарт

Повече детайли тук

Счетоводство и осигуряване за земеделски производители
Счетоводство и осигуряване за земеделски производители

Повече детайли тук

Книга Първа от Колекция Счетоводни стандарти: МСС 36 Обезценка на активи
Книга Първа от Колекция Счетоводни стандарти: МСС 36 Обезценка на активи

Повече детайли тук



           
Ако продажните цени на продукцията (услугите) през отчетната година са различни от тези за предходната година, предварително е необходимо произведената продукция за отчетната година да се преизчисли по съпоставими цени (по цените от предходната година), след което анализът се осъществява по вече описания начин. Формулата по която можем да преизчислим продукцията за отчетната година по съпоставими цени (по цени от предходната година) е следната:



където:
Qy – условна (преизчислена) продукция;
m – брой на видовете продукти (услуги);
qi1 – произведено количество от съответния продукт през отчетната година;
pi0 – продажна цена на съответния продукт за предходната година
 
Ниската производителност на труда означава висока себестойност на продукцията. Това означава ниска конкурентоспособност на производителя, тъй като той не може да се конкурира с останалите производители по отношение на цената. Това особено важи за продукцията, предназначена за износ. Известно е, че водещите производители в света поддържат високо качество на най-ниската възможна цена. Именно съчетанието на високо качество и ниска цена увеличава продажбите и пазарния дял на производителя.

Основните фактори, влияещи върху производителността на труда, са: използваните технологии, състоянието на машините и оборудването, степента на автоматизация на производството, условията на труд, организацията на производствения процес, мотивацията на персонала, квалификацията и опита на работниците, качеството на използваните суровини и материали и др. Един от най-съществените фактори за повишаване на производителността са инвестициите в ново производствено и технологично оборудване и в автоматизация на производствените процеси. След въвеждане в експлоатация на тези инвестиции се постига по-висока енергийна ефективност, по-ниски разходи за производствен брак, по-ниски експлоатационни разходи и съкращаване броя на работниците. Опитът показва, че подобни инвестиции се изплащат бързо и в повечето случаи положителният ефект си заслужава усилията. За съжаление проблемът с финансирането на инвестициите съществува за много от българските индустриални фирми. При сегашните ниски лихвени равнища, банковите заеми са изгодни, стига фирмата да има гарантирани продажби и стабилни парични потоци. 

Още по темата:  Краткосрочното финансово планиране във фирмата


Tags: производителност на трудаефективностработна сила

Хареса ли Ви тази статия?

Сподели тази статия с вашите приятели в любимата си социална мрежа

Колко е полезна тази информация?

Оценете като използвате звездичките

Oценка:


Оценка 5 of 5 - 3 гласа.

Статии

Финансовата стабилност на фирмата – оценка и мониторинг

от Доц. д-р Любомир Тодоров, лицензиран бизнес оценител и преподавател в УНСС
08 Юли 2016
Степента на финансова стабилност на предприятието към определен момент може да...

Краткосрочното финансово планиране във фирмата

от Доц. д-р Любомир Тодоров, лицензиран бизнес оценител и преподавател в УНСС
04 Юли 2016
Краткосрочното финансово планиране в предприятието се извършва за всеки...

SWOT анализът – инструмент за стратегически мениджмънт

от Доц. д-р Любомир Тодоров, лицензиран бизнес оценител и преподавател в УНСС
01 Юли 2016
SWOT - анализът е метод за стратегическо планиране, разработен в края на 60-те години...

Що е бизнес риск и кои са неговите компоненти?

от Доц. д-р Любомир Тодоров, лицензиран бизнес оценител и преподавател в УНСС
30 Юни 2016
Стопанската дейност е свързана с най-различни рискове. Бизнес рискът се дефинира...

Изтеглете БЕЗПЛАТНО Специално Приложение
Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети.

Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети.

Абонирайте се за бюлетина на biznesidei.bg и бъдете в крак с тенденциите в бизнеса.


Да, искам да се абонирам БЕЗПЛАТНО за бюлетина на biznesidei.bg и да получавам новини и съвети от сферата на бизнеса, информация за продукти и услуги.


Сподели своя коментар0 Коментари





Изтеглете БЕЗПЛАТНО Специално Приложение
Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети.

Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети.

Абонирайте се за бюлетина на biznesidei.bg и бъдете в крак с тенденциите в бизнеса.





Последни коментари

10 неща, които можете да очаквате през първите 10 години на бизнеса си


Wonderful info, Regards!
online canadian pharmacy pharmacy near me - https://www.trustedwebpharmacy.com/ ...

Бързи и лесни оценки на служителите - Софтуер


viagra connect amazon
generic viagra prescriptions over internet street viagra [url=http://genericviagraindia100mg.com]generic viagra prescriptions...

Най-важното нещо, което да имате преди да стартирате бизнес


[url=https://udyl.site/free-amateur-ghetto-porn/]free amateur ghetto porn[/url] [url=https://udyl.site/gay-porn-x-tube/]gay porn x tube[/url] [url=https://udyl.site/black-women-ass-pictures/]black...


Изтеглете БЕЗПЛАТНО Специално Приложение
"Успех в старта и управлението на бизнеса: практически съвети."

Абонирайте се за бюлетина на biznesidei.bg и бъдете в крак с тенденциите в бизнеса.