за Йоана Антонова от 25 Март. 2013

Отваряне на кафенеЕтикети: кафене, отваряне на кафене, бизнес идея

Ако искате да започнете собствен бизнес, едно кафене може да е едно удобно решение за Вас. Този вид бизнес не изисква голяма инвестиция, но с времето може да има добра възвръщаемост.

Как се започва?
 
1. Решете типа на вашето кафене. Трябва да измислите някаква концепция, някаква тематика на кафенето. Дали искате да създадете заведение, където хората да се срещат със своите приятели, заведение за мъже ли  или някакъв друг тип кафене. Примерите разбира се могат да се размножат.
 
2. Представете си, че сте клиент. Създайте това кафене в съзнанието си и се замислете какво бихте желали да пиете?  Какви маси бихте желали да има? Представянето на тези подробности ще Ви улеснят избора.
 
3. Решете колко голямо ще бъде това кафене. Помислете колко хора можете да обслужвате в даден момент. За целта е важно да имате предвид и демографския потециал на селището в което се намирате. И не забравяйте, че хората повече се интересуват от вида и обслужването, отколкото от размера на кафенето. 
 
4. Искайте помощ от други. Хора, които имат опит в този бизнес несъмнено могат да Ви бъдат от полза, като споделят опита си с Вас. Те ще Ви изяснят подробности, за които Вие не можете да се досетите. 
 
5. Определете мястото на кафенето. Мястото, където ще бъде отворено кафенето е от първостепенно значение. Трябва да знаете къде точно се намират потенциалните Ви клиенти. Ако искате да имате кафене, работещо предимно за студенти, трябва да се намирате в близост до университет. 
 
Едно средно голямо кафене би ви струвало около 15 000 да го отворите. 
Автор: Йоана Антонова

Сподели тази статия с вашите приятели в любимата си социална мрежа


Статии:
Да, искам да изтегля наградата БЕЗПЛАТНО и да получавам новини за продукти, услуги, събития и др., предлагани от FSP

Abonare newsletterАбонирай се БЕЗПЛАТНО за бюлетина biznesidei.bg, за да получавате последните новини и анализи за теми, от които се интересувате!

Отгоре Отгоре
Коментари
0 КоментариОтгоре Отгоре

Статии


Поверително
Абонирай се за бюлетина biznesidei.bg и да получавате последните новини по електронната поща
Отгоре Отгоре