НОВИНИ:
Още 105 млн. евро за бизнес проекти50 000 лв. кредит за младежки бизнес се отпускаКонкурс за микро и малки фирмиСъздават карта на малкия и средния бизнес у насОбучават безплатно млади хора как да стартират бизнесФирмите ще бъдат насърчавани от нова Агенция за икономически растежСтарт на най-голямата стажантска инициатива10 000 лева за стартираща младежка фирмаПредприемачи мотивират ученици да реализират своите идеиУлеснява се стартирането на бизнес от страна на младежиПрограма на Тексаския университет с финансиране за стартиращи фирмиГаранционният фонд ще осигури по-лесни кредити за малки и средни фирмиПомощи за изложения в страната ще получат малките фирмиСтартиращи фирми ще получат подкрепа за иновацииKредити с ниски лихви за предприемачи до 29 годиниЧетвърти сезон на Start it smart набира участнициВ следващите 20 години роботи ще заемат 35 на сто от работните местаБългарски Linkedin за специалисти по човешки ресурси стартираСтартиращите български ИТ компании могат да участват на семинар в Корея
от 25 Март. 2013

Отваряне на кафенеЕтикети: кафене, отваряне на кафене, бизнес идея

Ако искате да започнете собствен бизнес, едно кафене може да е едно удобно решение за Вас. Този вид бизнес не изисква голяма инвестиция, но с времето може да има добра възвръщаемост.

Как се започва?
 
1. Решете типа на вашето кафене. Трябва да измислите някаква концепция, някаква тематика на кафенето. Дали искате да създадете заведение, където хората да се срещат със своите приятели, заведение за мъже ли  или някакъв друг тип кафене. Примерите разбира се могат да се размножат.
 
2. Представете си, че сте клиент. Създайте това кафене в съзнанието си и се замислете какво бихте желали да пиете?  Какви маси бихте желали да има? Представянето на тези подробности ще Ви улеснят избора.
 
3. Решете колко голямо ще бъде това кафене. Помислете колко хора можете да обслужвате в даден момент. За целта е важно да имате предвид и демографския потециал на селището в което се намирате. И не забравяйте, че хората повече се интересуват от вида и обслужването, отколкото от размера на кафенето. 
 
4. Искайте помощ от други. Хора, които имат опит в този бизнес несъмнено могат да Ви бъдат от полза, като споделят опита си с Вас. Те ще Ви изяснят подробности, за които Вие не можете да се досетите. 
 
5. Определете мястото на кафенето. Мястото, където ще бъде отворено кафенето е от първостепенно значение. Трябва да знаете къде точно се намират потенциалните Ви клиенти. Ако искате да имате кафене, работещо предимно за студенти, трябва да се намирате в близост до университет. 
 
Едно средно голямо кафене би ви струвало около 15 000 да го отворите. 
Автор: Йоана Антонова

Сподели тази статия с вашите приятели в любимата си социална мрежа

Колко е полезна тази информация?
Оценете като използвате звездичките


Oценка:


Оценка 5 of 5 - 1 глас.

Статии:
Да, искам да се абонирам БЕЗПЛАТНО за бюлетина на biznesidei.bg и да получавам новини и съвети от сферата на бизнеса, информация за продукти и услуги.

Abonare newsletterАбонирай се БЕЗПЛАТНО за бюлетина на biznesidei.bg и ще получаваш последните новини и анализи по темите от бизнеса, които те интересуват.

Сподели своя коментар
0 Коментари
Изтеглете БЕЗПЛАТНО Специално Приложение

Пункт за производство и продажба на понички

Абонирайте се за бюлетина на biznesidei.bg и бъдете в крак с тенденциите в бизнеса."Пункт за производство и продажба на понички"