НОВИНИ:
Конкурс дава възможност на младежи да развият собствени проектиОще 105 млн. евро за бизнес проекти50 000 лв. кредит за младежки бизнес се отпускаКонкурс за микро и малки фирмиСъздават карта на малкия и средния бизнес у насОбучават безплатно млади хора как да стартират бизнесФирмите ще бъдат насърчавани от нова Агенция за икономически растежСтарт на най-голямата стажантска инициатива10 000 лева за стартираща младежка фирмаПредприемачи мотивират ученици да реализират своите идеиУлеснява се стартирането на бизнес от страна на младежиПрограма на Тексаския университет с финансиране за стартиращи фирмиГаранционният фонд ще осигури по-лесни кредити за малки и средни фирмиПомощи за изложения в страната ще получат малките фирмиСтартиращи фирми ще получат подкрепа за иновацииKредити с ниски лихви за предприемачи до 29 годиниЧетвърти сезон на Start it smart набира участнициВ следващите 20 години роботи ще заемат 35 на сто от работните местаБългарски Linkedin за специалисти по човешки ресурси стартираСтартиращите български ИТ компании могат да участват на семинар в Корея
biznesidei.bg » Бизнес идеи » Малки и изгодни бизнеси с цветя

Малки и изгодни бизнеси с цветя

от 01 Април. 2013

Малки и изгодни бизнеси с цветяЕтикети: бизнес с цветя, бизнес идеи, цветарски магазин, продаване на цветя

Ако един бизнес с традиционни ястия никога не би се провалил, изглежда, че същото може да се каже и за бизнеса с цветя. Жените никога не ще се спрят да ги обичат и никога не ще се откажат от тях. Когато искаш да започнеш такъв бизнес, трябва да знаеш в коя посока ще тръгнеш, съответно какъв вид услуги ще предлагаш или от какво имаш нужда за да печелиш от този бизнес.

Трябва да знаете начина за който хората купуват цветя, така ще можете да установите целевата аудитория (Независимо дали ще предоставяте услуги за тези, които искат да завладете партньора си, или тези които купуват цветя само за специални поводи или договори)
 
Следователно, ако Ви харесват цветята и имате талант в създаване на цветни аранжименти можете да започнете своят успешен бизнес. В следните редовете, Ви предлагам една серия от услуги, които можете да предоставите:
 
1. Търговия на едро. Отговорят от доставка на цветята за търговците които правят продажби на дребно. Трябва да знаете много добре правилата за цветя култивиране и трябва да употребявате внимателни пестициди и инсектициди. Ако имате възможноста, препоръчам ви да засадите органични цветя които не изискват химични вещества за да растат. Този аспект изисква повече вниматение и по-много инвестиран капитал.
 
2. Продажби на дребно. За да започнете такъв бизнес, анализирайте пазара за да видите какви цветя се продават най-добре. Не забравяйте че един магазин за цветя може да има многобройни ниши: възможно е до фокусирате на за предоставяне на цветни режим за сватби, погребения или годишнини.
 
3. Предоставянето на услуги (delivery service). Добър бизнес е и доставка на цветята. Препоръчам Ви да се свържете с магазини за цветя кои да координират директно доставка към моловете, църкви, болници и клиники за красота.
 
4. Трябва да имате основни позвания за растения и да имате майсторство в реализирането от цветни аранжименти. Ако сте креативни, можете да прикложите художествен аспект на своите аранжименти. Преди да започнете работа в този област, препоръчам Ви да ходите курс от цветарство или да научите тайните от един стар цветар.
 
Не забравяйте, че един бизнес с цветя не означава само начинът в кои успееш да да аранжираш един букет от цветя. Трябва да знаеш как се прави един маркетингов план, как да водиш счетоводните записи или как да привличаш целевата си аудитория. По нататък, са накратко стъпките поглащите на един бизнес със цветя:
 
1. Започни с всичко наред, по гледна точка на закона. Изисква лиценз за дейност за своят бизнес, както и номер на данъчна регистрация. Така, ще избягвате глобите и проблемите които могат да възникнат, в зависимост от законодателството.
 
2. Определете местоположението на магазина. Това се определя, основно, от Вашият бюджет. Магазинът трябва разполагат в оживено място, но също се придържайте и на своите перспективи  от развитие и от личен комфорт. Ако изберете бизнес у дома, препоръчам Ви да го правите онлайн. Ще спестите много защото само трябва да основеш един уеб сайт за реклама.
 
3. Насърчаване на вашия бизнес. Маркетинг е ключът към успешния бизнес. Така че рекламирайте своите продукти в завизимост от целевата си аудитория.
 
4. Работна сила. Ако не можеш да работиш сам можеш да наемеш на работа един цветар с опит, който да правя цветни аранжименти.
 
Ако не искате бизнес с цветни аранжименти, тогава Ви препоръчам продаването от изкуствени цветя, семена на цветя или екологически растения. Важно е да имаш един бизнес план с добра изработка и да го развиваш непрестанено.
 
Автор: Пламен Иванов

Сподели тази статия с вашите приятели в любимата си социална мрежа

Колко е полезна тази информация?
Оценете като използвате звездичките


Oценка:


Оценка 5 of 5 - 1 глас.

Статии:
Да, искам да се абонирам БЕЗПЛАТНО за бюлетина на biznesidei.bg и да получавам новини и съвети от сферата на бизнеса, информация за продукти и услуги.

Abonare newsletterАбонирай се БЕЗПЛАТНО за бюлетина на biznesidei.bg и ще получаваш последните новини и анализи по темите от бизнеса, които те интересуват.

Сподели своя коментар
0 Коментари
Изтеглете БЕЗПЛАТНО Специално Приложение

Пункт за производство и продажба на понички

Абонирайте се за бюлетина на biznesidei.bg и бъдете в крак с тенденциите в бизнеса."Пункт за производство и продажба на понички"